Mai multe detalii pe dailysportscar.com

Blog / Toyota Corolla GR

Viitorul nostru se bazează pe hidrogen
Viitorul nostru se bazează pe hidrogen

Creăm energie din apă

Împreună salvăm Planeta

Hydrogen Expert 

Viitorul nostru se bazează pe hidrogen
Viitorul nostru se bazează pe hidrogen

Creăm energie din apă

Împreună salvăm Planeta

Hydrogen Expert 

Redu consumul de carburant cu ajutorul sistemelor de hidrogem HHO

Toyota Corolla GR cu motor cu combustie internă cu Hidrogen 100%

 

Toyota este deocamdată singura companie producătoare de mașini care caută soluții pe temen lung pentru a menține pe piață motoarele cu combustie internă, adaptate la cele mai înalte standade privind poluarea și testează experimental acum pe drumurile publice o nouă tehnologie bazată pe alimentarea cu hidrogen lichefiat presurizat diferită de cea a pilelor de hidrogen producătoare de curent electric. Potrivit Toyota, această configurație care inlocuiește benzina sau kerosenul, emite aproape zero CO2 și ceva NOx.

Modelul Yaris GR. Corolla GR (redat mai jos) va adopta motorul turbo de 1,6 litri cu trei cilindri de la Yaris GR și sistemul de tracțiune integrală de la un furnizor de pe piața europeană, rămas încă ne-dezvăluit. 

Corolla GR - Hydrogen va ajunge pe piață la pâna sfârșitul anului 2023, potrivit unui zvon publicat de Forbes. În plus, marca va lansa ulterior versiuni cu hidrogen și pe modelul Prius.

Pe Corolla acest motor cu versiunea pe bază de hidrogen dezvoltă 257 de cai putere și 360 Nm cuplu și se pare că va veni cu o caroserie hatchback cu cinci uși. Un zvon anterior din Japonia a indicat că Corolla GR ar putea dezvolta până la 296 de cai putere (221 de kilowați) pe versiunea modelului cu trei cilindri de 1,6 litri, putere fructificată printr-o transmisie manuală 4x4 cu șase trepte.


Raportul Forbes mai susține că o versiune a motorului 1,8L cu ardere internă alimentat cu hidrogen de la Toyota va intra în producție și testare și nu va folosi o pilă de combustibil HHO tradițională pentru aditivare, ci va folosi aceeași tehnologie cu hidrogen lichefiat presurizat pentru a alimenta arderea.

Potrivit Forbes, noul Yaris GR Sport PHEV alimentat cu hidrogen se va lansa oficial în decembrie 2022 iar un Prius cu motor de 1,8L cu combustie PHEV cu hidrogen se va alătura gamei cel mai probabil în 2023

 

Ceea ce nu este clar, este modul în care Toyota intenționează să abordeze lipsa unei infrastructuri de alimentare cu hidrogen pentru aceste vehicule. Harta Combustibililor Alternativi a Departamentului Energiei din SUA arată că există locații disponibile de alimentare cu hidrogen lichid public doar în California - SUA. 

 

Chiar dacă aceste modele se dovedesc a fi doar produse de viitoare nișă, Toyota devine implicată total în privința vehiculelor cu motoare cu ardere internă alimentate cu hidrogen. Compania spune că va avea o familie de șapte modele PHEV la vânzare până în 2025.

 

Sursa: Forbes

 

Vezi mai jos primul model de motor sport cu combustie internă alimentat cu hidrogen lichid pur testat de Toyota pe modelul Corolla.

Test de anduranță Toyota Corolla cu motor cu combustie cu hidrogen pe circuitul ROOKIE Racing în cursa Fuji de 24 de ore care a avut loc anul acesta în 22-23 Mai. Cu numărul 32 preluat de la Toyota GR Yaris din clasa ST-2, a participat la cursă ca vehicul din clasa ST-Q, noua clasa special creată în 2021 de catre Organizatia Super Taikyu (STO) pentru vehiculele speciale, încă neomologate.

Asadar evoluția tehnologiei este mai rapidă decât credem.
Iată un reportaj marca Digi24 despre viitorul mașinilor alimentate cu hidrogen.
Hydrogen Expert susține și face eforturi pentru a accelera implementarea tehnologiei alimentării cu hidrogen ca și energie regenerabilă pentru orice aplicație, atât pentru motoarele cu combustie internă cât și pentru pilele de combustie cu hidrogen generatoare de electricitate.
Primul pas îl facem cu ajutorul celulelor generatoare de Oxi-Hidrogen HHO folosite ca și aditiv în aerul aspirat al oricărui motor termic care aduce beneficii în buzunarul nostru prin reducerea consumului de combustibil, iar pentru mediu prin reducerea noxelor, a depunerilor de carbon în interiorul motoarelor și al eșapamentelor, inclusiv în catalizatoare și filtre de particule DPF/FAP.
Vezi toate beneficiile pe hydrogenexpert.ro/blog
Generatoare de hidrogen pentru mașini pe hydrogenexpert.ro/kit-uri-de-instalare

Hydrogen Expert 

Cea mai bună solutie în anihilarea carbonului este cu hidrogen
Ne gasești și pe TikTok cu sistemele noastre de hidrogen HHO
Mesaje text și vocale depre hidrogen HHO
Ne gasești și pe Instagram cu sistemele noastre de hidrogen HHO
Ne gasești și pe Facebook cu sistemele noastre de hidrogen HHO

HydrogenExpert.ro - 2022 - Toate drepturile rezervate -

Site creat de KronAds.ro - Fabrica de Brand-uri -

Învață despre hidrogen

Kit-uri de instalare HHO

Viitorul nostru se bazează pe hidrogen

Contact

Hartă site